kep-sablon-jo

Hogyan működik az online értékesítés? Van titka? Mire figyelj oda mindenképp!

Szerinted miért lehetséges az, hogy manapság egy online vállalkozás sokkal nagyobb eredményt ér el, mint egy hagyományos? Neked is feltűnt már? Nyilván idén a nem épp szokványos körülmények ezt még jobban erősítik. Változik a világ.

Ami biztos, hogyha megnézzük, igazából alig van különbség a hagyományos („offline”) és az online értékesítés között. Bármennyire is úgy gondolod, hogy az értékesítésre születni kell, vagy ezt nem lehet megtanulni…

Ha Te is azt érzed női vállalkozóként, hogy az értékesítés nem az erősséged (főleg az online világban), a legjobb helyen jársz! A következő cikkből megismered azt, hogyan működik az online értékesítés és mire figyelj oda mindenképp!

 

 

Mi az online értékesítés?

Az online értékesítés nem más, minthogy a világháló segítségével segítesz az embereknek meghozni azt a döntést, amit egyébként is meg akartak hozni: vásárolni. Ugyanúgy működik tulajdonképpen, mint offline. Természetesen más a környezet és máshogy szükséges kommunikálnod, de az elv ugyanaz marad.

Szeretnéd a potenciális ügyfeledet egy olyan megoldáshoz hozzásegíteni, ami az életét jobbá teszi. Azt tartsd szem előtt mindenképp, hogy amikor online értékesítesz, akkor abban támogatod az embereket, hogy a számtalan lehetőség közül a megfelelő döntést hozzák meg.

 

 

Milyen valódi előnyökkel jár, ha online értékesítesz?

Az online értékesítés négy legnagyobb előnye:

  • sokkal több emberhez tudsz eljutni egyszerre – rövidebb időn belül
  • szinte azonnali visszajelzést kapsz a piacodtól
  • az online üzleted akkor is nyitva van, amikor te alszol, vagy nyaralsz a családoddal,
  • nem vagy helyhez kötve!

Gondolj csak bele, amíg offline mondjuk csak egyetlen vagy néhány emberhez tudtál szólni, addig online napi szinten több száz, több ezer emberhez is el tudod juttatni az üzenetedet. Ennek sikere pedig azon múlik, mennyire tudod rövid időn belül az emberek figyelmét megragadni.

Na de hogyan is kapsz azonnali visszajelzést a piacodtól? Szinte rögtön meglátod azt, hogy az emberek kattintanak vagy nem, vásárolnak-e vagy nem, árajánlatot kérnek vagy nem. Ezek mindig objektív visszajelzések a célpiacodtól. Ezek alapján tudod folyamatosan javítani, fejleszteni az online értékesítésedet!

 

 

Mi a legnagyobb hátrány?

Ahogy előnye, ugyanúgy van hátránya is az online értékesítésnek. Az egyik legnagyobb hátrány ezek közül az, hogy nem látod közvetlenül az emberek reakcióit.

Természetesen az adatokat látod, hogy kattint vagy nem, hogy megvásárolja vagy nem. Viszont azt, ahogyan reagál az ajánlatra, amilyen kifogásai vannak, nem látod elsőre. Ezt a leginkább úgy tudod kikerülni, hogy folyamatosan tesztelsz. A szövegeidet, a videóidat és visszajelzést kérsz a piacodtól, hogy éppen miért nem vásároltak. Nyugodtan kérdezd meg őket! Az emberek imádják elmondani a véleményüket és a kifogásaikat. Így egyre jobban és jobban megérted a célközönségedet és folyamatosan tudod javítani az értékesítési számaidat is az online térben.

 

És egyet jól véss az elmédbe: „Az emberek nem szeretik, ha valamit el akarsz nekik adni, de imádnak vásárolni!„

 

 

Mit kerülj el, amikor online értékesítesz?

A legfontosabb: az általános kommunikációt! Vagyis azt az értékesítési és kommunikációs stílust, hogy mindenkinek ugyanazt mondod. Ez egyszerűen a 2020-ban, az online térben már nem működik.

Nem mondhatod ugyanazt egy már meglévő ügyfelednek, és annak, aki még csak nem is ismer Téged. Ahhoz, hogy valódi sikert, eredményt érj el, tudnod szükséges megkülönböztetni az érdeklődők típusait és az úgynevezett “hőfokait”.

Létezik “hideg, meleg és forró” érdeklődő, akikhez teljesen eltérően szükséges kommunikálnod.

  • A hideg érdeklődőnek, aki nem ismer téged, mindig a problémáról beszélj.
  • A meleg érdeklődőnek, aki már ismer téged, arról beszélj, hogy mi a konkrét megoldás a problémájára.
  • A forró érdeklődőnek pedig, aki már ügyfeled, vagy mondjuk fel van iratkozva az e-mail cím listádra, magát a terméked, szolgáltatásod mutasd be. Vedd mindig figyelembe ezeket a különböző típusú érdeklődőket!

De elsősorban a legfontosabb az, hogy elnyerd a bizalmukat!

 

 

Az online értékesítés titka

Őszintén? Nincs titok. Minden egyes üzlet emberek között jön létre. Teljesen mindegy, hogy offline vagy online. Ez azt jelenti a számodra, hogy mindig emberekhez kommunikálsz az online világban. Nem holmi keresőmotoroknak vagy robotoknak, algoritmusoknak.

Arra figyelj, ha online értékesíted a terméked, szolgáltatásod, hogy a szöveget, a videót egy érző, lélegző ember számára írod, készíted!

Ezek azok az alapok, amire szükséged van ahhoz, valóban tudj értékesíteni online, és hosszútávon sikeres és eredményes legyél benne.

Tesztelés, kitartás, rendszeres cselekvés. Ez az a hármas, amit, ha követsz, garantáltan meghozza az eredményt vállalkozásod számára az online világban is!

 

Te is szeretnél az online világban másokat segíteni a vállalkozásoddal?

 

A honlapod, webáruházad felépítésének vagy átalakításának feladatait legszívesebben szakértői kezekben tudnád?

 

A honlapod, webáruházad legfontosabb feladatait végre megoldottnak tekintheted!

***