kep-sablon-jo

Ne legyen több csalódás! Ne legyél „marketing sérült”!

Sokszor hallom azt a leendő ügyfeleimtől, hogy „Te informatikusként meg fogod tudni oldani a honlapommal kapcsolatos problémát, ugye?”

Azt gondolom, hogy ezt a témát fontos rendbe tennünk. Szükséges tisztáznunk egymás között, hogy ez két különböző szakma, más-más feladatkörrel.

Mit csinál az informatikus?

Az informatikus a számítógépes, informatikai, tehát az információáramlást lehetővé tevő rendszerek működésével, működtetésével kapcsolatos feladatokat látja el egy cég életében.

Ki az informatikus?

Az informatikusok olyan szakemberek, akik javarészt az IT területhez értenek a leginkább, viszont alapszinten belelátnak az adott vállalkozás működésébe is.

Értik a számítógépek működését, a számítógépes rendszerek „lelkét”. Emellett pedig abban is tudnak minket segíteni, hogy milyen szoftvereket válasszunk annak érdekében, hogy a számítógépes folyamataink a háttérben jól tudjanak működni.

Miért van informatikusra szükséged?

 Lássuk be, ma már szinte elengedhetetlenek az informatikus szakemberek a cégek életében!

Akkor van rájuk a leginkább szükség például ha:

  • Folyamatosan lefagy a géped
  • Ha elfelejted a jelszavaidat, és nem tudsz belépni a fiókjaidba
  • Ha vírustámadás éri a gépedet
  • Ha a legfontosabb e-mailjeid nem érkeznek meg

Természetesen ezenkívül számos olyan eset lehet, amikor igenis szükség van egy informatikus szakemberre!

Most pedig nézzük meg azt, hogy miért van szükséged olyan „marketing szemléletű” weboldal készítőre, aki megalapozza a céged számára a folyamatos bevételeket az online világban.

Mit csinál egy „marketing szemléletű” weboldal készítő?

 Olyan weboldalt, webáruházat tervez meg és hoz létre, ami elősegíti a terméked, szolgáltatásod értékesítését. Neki az a feladata, hogy a weboldalra látogatóból ügyfelet varázsoljon. Egy weboldal igazi funkciója valójában az, hogy a potenciális ügyfelednek tudjon értéket adva értékesíteni.

Természetesen fontos a dizájn, hogy jól nézzen ki az adott weboldal. Viszont sokkal fontosabb az, hogy a honlapod betöltse a funkcióját. Azaz értékesítsen.

Ki a „marketing szemléletű” weboldal készítő?

 Olyan szakember, aki marketinges „szemüvegen” keresztül lát a pályán. Aki nem csak egy „valamilyen” honlapot csinál neked. Hanem okos kérdéseket tesz fel neked, majd ezek alapján létrehozza a weboldaladat. Ami ezután folyamatosan és automatikusan segít abban, hogy értékesíts.

Érti azt, hogy mit jelent valójában a marketing, és megérti a te vállalkozásod folyamatait is. Ezen kívül érti azt is, hogyan lesz egy érdeklődőből fizetős vásárló.

Neki az az érdeke, hogy a vállalkozásodat úgy tudd prezentálni az online világban, hogy az valóban megfelelően tudja a potenciális ügyfeleket kiszolgálni.

Miért van szükséged „marketing szemléletű” weboldal készítőre?

 Te is tudod és én is tudom, hogy ma rengeteg weboldal készítő van a magyar piacon. Viszont nagyon nem mindegy, hogy milyen végeredménnyel zárul egy-egy projekt. Rengeteg „marketing sérült” vállalkozó hölgy van, aki csalódott. Hiszen rengeteg időt, energiát, pénzt fektetett abba, hogy legyen egy weboldala.

Viszont rengeteg esetben csalódás az együttműködés vége, hiszen a weboldallal nem tud igazán elérni semmit.

Éppen ezért van olyan szakemberre szükséged, aki marketinges szemüveggel tekint a vállalkozásodra és annak folyamataira. Amiből fel tud épülni a weboldalad.

Ha azon gondolkozol, hogyan válassz megfelelő weboldal készítőt, akkor olvasd el most az erről szóló cikkemet ide kattintva!

Összefoglalva az informatikus és a marketing szemléletű weboldal készítő között óriási a különbség. Mindkettőre valóban szükség van, azonban teljesen eltérő feladatkörben.

Neked milyen tapasztalataid vannak a weboldal készítők körében?

***